Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dilluns, 24 de setembre del 2012

Vinyols i els Arcs

La vila està situada a l'extrem sud-oriental de la comarca del Baix Camp. L'origen de Vinyols se situa en la cessió el 1210 d'una masia per part de l'arquebisbe Ramon de Rocabertí a Pere de Clariana perquè la repoblés.
L'antic municipi de Sant Joan dels Arcs, que gairebé va desaparèixer degut a la crisi demogràfica del segle XIV, va quedar unit al de Vinyols mitjançant una concòrdia signada el 1339, formant Vinyols i els Arcs.



L'església parroquial de Santa Caterina és d'estil barroc, construïda entre 1770 i 1778 sobre una d'anterior. Edifici de tres naus amb planta de creu grega. La nau principal amb coberta de volta de canó i les laterals amb volta d'aresta.





Al seu interior conserva un retaule del segle XVI d'estil renaixentista i una talla barroca que probablement procedeix de l'antiga església dels Arcs. El seu campanar annex de 36 metres d'alçada.



La casa Torrell és un edifici del segle XVI que té una torre de defensa adossada. La torre va ser construïda el 1560 per ordre de Francesc Torrell i durant la guerra civil va funcionar com a presó. La casa Torrell és actualment la seu de l'Ajuntament.