Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dilluns, 7 de febrer del 2011

Tagamanent


Municipi del Vallès Oriental, que pren el seu nom del Turó de Tagamanent (1055 m.). La seva demarcació s'estén des dels vessants occidentals del Montseny fins al Congost. La major part del pla de la Calma, els vessants de la riera de l'Avencó, el sector de la Mora i s'aboca a la plana del Vallès per Vallforners. 







Santa Eugènia de Congost és el cap del municipi de Tagamanent, en gran part disseminat, el seu eix central és l'església de Santa Eugènia.





Antiga església romànica del segle XI molt modificada, que feia les funcions parroquials de les cases de Tagamanent de la vall del Congost.



Can Pereres del Pla, torre d'estiueig amb elements modernistes i noucentistes, està situada al marge dret de la C-17 en direcció Vic. El 1936 va ser confiscada pel comitè revolucionari de Tagamanent. Durant la guerra, mentre a la planta baixa hi vivien els masovers, al primer pis s'hi feien les reunions de l'Ajuntament i es va adequar una galeria per fer d'escola, a la planta de dalt hi vivien circumstancialment refugiats.



El veïnat de l'Avencó, situat a l'esquerra de la riera del mateix nom i prop del nucli urbà d'Aiguafreda...



hi podem descobrir una sèrie de pous de glaç dels segles XVII i XVIII, darrerament restaurats i que formen part d'un itinerari interpretatiu.