Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dimarts, 4 de gener del 2011

Tossa de Mar

Municipi de la comarca de la Selva, integrada en l'anomenada Selva Marítima. El terme està integrat en una vall que l'aïlla dels termes veïns.
 

Una bona part de la façana litoral està dominada per abruptes penya-segats.

 
La Vila Vella té els seus orígens en un assentament iber, que constituí posteriorment una vila romana. Les cases que es conserven s'haurien construït entre els segles XV i XVII
 


 
Les muralles, que enclaustraven la Vila Vella, van ser construïdes en dues etapes, la primera fase a finals del segle XII, i el segle XIV se li va donar l'estructura actual. De tot el recinte se'n conserva una gran part, tant de les muralles com de les 7 torres rodones.



Les tres torres més grans, que daten del segle XIV, són les del Codolar, la de les Hores i de Joanàs




Església Vella de Sant Vicenç, d'estil gòtic i situada a dalt de tot de la Vila Vella, va ser abandonada el segle XVIII, quan es va construir la nova fora muralles. 


Església parroquial de Sant Vicenç, edificació barroca construïda entre 1775 i 1776 


Capella de la Mare de Déu del Socors. La va fer construir el 1593 el mariner Antoni Caixa en agraïment d'haver sobreviscut a un naufragi. Una reforma feta el segle XVIII li va donar l'actual aspecte. Si bé inicialment estava força allunyada del nucli habitat, actualment ha quedat totalment integrada dins la Vila Nova.



El 1950 es va rodar a Tossa de Mar, Pandora i l'Holandès errant, dirigida per James Mason i Ava Gardner com a actriu principal. Aquest fet va suposar un gran esdeveniment a la vila. El 1998, de la mà de Ció Abellí es va immortalitzar en bronze la figura de l'actriu.