Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dijous, 6 de gener del 2011

Rupit i Pruit

Municipi de la comarca d'Osona, dins la subcomarca muntanyosa del Cabrerès o Collsacabra , fronterer amb la Selva i la Garrotxa

El poble de Rupit, nom que deriva del llatí Rupes (roques), va créixer al peu del castell ubicat des de l'any 1000 sobre una gran roca.


La majoria de les cases del nucli urbà són dels segles XVII i XVIII, segons les inscripcions a les llindes, aquest fou l'etapa de màxim creixement.
 






Moltes de les cases foren construïdes a un peu de l'abisme sobre superfície rocosa.


L'església parroquial de Sant Miquel data del 1330. La posterior reforma i ampliació dels segles XVII-XVIII li donaren el caràcter barroc que té actualment.





Poble rústic que  figura en el top ten dels pobles amb més encant de Catalunya.




 
La riera de Rupit neix al Collsacabra tot aglutinant fonts i torrents, després de travessar la localitat segueix per les Guilleries fins a alimentar el Ter a l'alçada del pantà de Susqueda.





El pont penjant de Rupit, inaugurat el 1945 és l'accés ràpid al nucli històric i un altre dels atractius d'aquest poble de postal.



La capella de Santa Magdalena és una construcció datada cap al 1660 tot i que pugui semblar més antiga pel seu estil constructiu.